Seurakuntavaalit 18.11.2018

Olen Eeva-Kaisa “Eevu” Heikura,
seurakuntavaaleissa ehdolla
Pakilan seurakunnan seurakuntaneuvostoon.

Ehdokasnumeroni on
12.

Kuka olen?

Olen paloheinäläinen kahden nuoren aikuisen äiti, toisen tyttäreni omaishoitaja.

Seurakunnassa olen toiminut erityisesti ehtoollisavustajana. Vielä muutama vuosi sitten toimin Kaskipartiossa sudenpentujohtajana.

Olen aikuisena papiksi opiskellut viestinnän ammattilainen. Työkseni toimin nyt kolmatta vuotta Kirkon viestinnässä viestintäpäällikönä.

Vaaleissa olen mukana omalla listallani, jotta en sitoutumalla yhteen listaan kääntäisi kirkon ammattiviestijänä selkääni toisille listoille. Haluan rakentaa seurakuntaa ja kirkkoa yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Miksi ehdolla seurakuntaneuvostoon?

Haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että Pakilassa on vireä seurakunta, joka näkyy ja kuuluu kirkkona keskellä kylää.

Seurakunta on voimavara Pakilan alueelle ja sen ihmisille.

Erityisen tärkeää on yhteistyö nuorten, lasten ja perheiden kanssa; se on työtä tulevaisuuden eteen. Pyrin siihen, että alueen partiotoiminta on jatkossakin seurakunnan tukemaa ja kannustamaa. Nuorille on myös luotava väyliä vaikuttaa.

Haluan kehittää seurakuntaa, joka on tervetuloa toivottava yhteisö.

Elämän eri vaiheissa tarvitsemme ja kaipaamme erilaisia asioita. Näin myös odotukset seurakuntaa kohtaan vaihtelevat. Päättäjänä haluan pyrkiä siihen, että seurakunnassa olisi paikka jokaiselle:

  • hänelle, joka etsii Jumalaa ja hänelle, jolle Jumala on aina ollut
  • hänelle, joka tahtoo toimia ja touhuta, olla käsinä ja jalkoina Kristuksen kirkossa
  • hänelle, joka haluaa tulla hetkeksi hiljaisuuteen, lepäämään Jumalan lähelle, vaikka musiikkia kuuntelemaan
  • hänelle, jonka voimavara on jumalanpalvelus
  • kuin myös hänelle, jolle kirkko on ennen kaikkea perinteen ja kulttuurin ylläpitäjä.

Tervetuloa toivottavassa seurakunnassa hengellistä ja muuta toimintaa kehitetään niin, että mahdollisimman moni löytäisi paikan ja tavan toteuttaa hengellisyyttään ja osallistua toimintaan itselleen luontaisella tavalla.

Haluan kehittää saavutettavaa kirkkoa, joka ottaa ilmastoasiat vakavasti.

Edellä mainittujen lisäksi haluan nostaa kaksi erityisaluetta esiin: saavutettavuuden ja ilmastoasiat.

Jotta kirkon ovet todellakin ovat auki kaikille, myös saavutettavuusasioiden on seurakunnassa oltava kunnossa, kynnykset matalina niin fyysisesti kuin asenteenkin tasolla.

Lisäksi pidän tärkeänä, että seurakunta on mukana rakentamassa “ilmastokirkkoa”, siis kirkkoa, joka toimii niin, että ilmastonmuutosta saataisiin hillittyä. Seison kirkon ilmastostrategiatyötyhmän teesien takana. lue lisää näistä teeseistä: https://evl.fi/ilmastokirkkoni

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *